Wie wij zijn

Studio Popcorn wil kinderen van 4 t/m 12 jaar prikkelen en uitdagen om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken.

Studio Popcorn maakt de belevingswereld van kinderen zichtbaar via podcasts. Via onze kinderpodcasts wordt de verbeeldingskracht en empathie van de luisterende kinderen geprikkeld. Door naar andere kinderen te luisteren ontwikkelen zij inzicht in zichzelf, begrip voor elkaar en de wereld om zich heen.

Voor onze eigen projecten (zoals De Waanzinnige Podcast) vragen we subsidie aan. Dat gebeurt vanuit Stichting Popcorn. Hier vind je de zakelijke informatie van Stichting Popcorn.

Projecten

Jullie kennen ons vast al van de Waanzinnige Podcast. In opdracht van Het Concertgebouw maakten we de podcastreeks Mijn instrument, ook de wetenschapspodcast Stokstaartjes is een onafhankelijke popcornproductie. En in opdracht van museum Catharijne Convent maakten we de podcast bij de gelijknamige tentoonstelling Van God los.

In opdracht

Wij bedenken en ontwikkelen zelfstandig producties, maar werken ook in opdracht. Wil je een audioproductie rond een specifiek thema, bijvoorbeeld bij een tentoonstelling of voorstelling? Dan vragen we eerst naar je boodschap, de doelgroep en of er nog bijkomende wensen of belangen zijn. Op basis van deze informatie ontwikkelen we een concept. Als we de vorm hebben gekozen, kunnen we kijken wie deze productie kan maken.

Maya Shamir (1979)
Conceptontwikkelaar, programmamaker en eindredacteur.

Maya bedenkt en maakt verschillende live en online programma’s voor podia als Paradiso en De Melkweg. Voor SLAA ontwikkelde zij o.a. de podcasts Voor de liefste en De Fan Fiction Trilogie. Vanuit Studio Popcorn en samen met Marije ontwikkelde zij De Waanzinnige Podcast, kort daarop bedachten zij samen de eerste kinderpodcast van Het Concertgebouw: Mijn instrument.

Marije Ravelli (1980)
Conceptontwikkelaar, redacteur en podcastmaker.

Marije is medebedenker (en tevens ook de podcastmaker) van De Waanzinnige Podcast en Mijn instrument. De afgelopen 20 jaar schreef zij veel portretterende interviews en korte verhalen in opdracht van verschillende opdrachtgevers (o.a. voor de gemeente Amsterdam en NRC). Zie www.marijeravelli.nl.

Samenwerkingen

Bij elk idee past een maker.

Met Wendy Bos werken we een aan wetenschapspodcast voor (en door!) kinderen.

Wendy Bos (1984) werkte jarenlang als wetenschapper in de bio-ethiek. In haar proefschrift schreef ze een kinderinleiding en een kindersamenvatting, wat veel wetenschappers heeft verrast, want iets heel simpel opschrijven is voor veel wetenschappers het allermoeilijkst. Toch ligt daar voor Wendy de uitdaging: ‘In mijn optiek zijn kinderen allemaal onderzoekers, filosofen en kunstenaars van nature. Ik weet zeker dat kinderen kunnen bijdragen aan een betere wereld. Als wij maar de juiste omgeving aanbieden kunnen we investeren in een gezondere, inclusieve en duurzame toekomst.’

Op dit moment ontwikkelen we een podcast voor Museum Catharijne Convent met Maarten Westerveen.

Maarten Westerveen (1981) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij werkt sinds 2007 voor de VPRO, eerst bij Geert Maks In Europa, daarna voor het cultuurprogramma De Avonden. Westerveen heeft een aantal radiodocumentaires en een hoorspel gemaakt. Momenteel maakt Maarten podcasts over literatuur, waargebeurde verhalen, liefde en het milieu (o.a. Castduinen en Echt gebeurd). Tevens leert hij mensen hoe ze zelf podcasts kunnen maken.